2013. augusztus 24., szombat

Joghurtos-citromos csirkecomb

Egyszerű könnyed ,mégis tartalmas ebéd .Bármilyen salátával,rizs vagy krumlikörettel esetleg kuszkusszal,sült zöldséggel tálalható.
Könnyen előkészíthető ,nem pepecselős étel.
                               

Görög -joghurtos csirkecomb
Hozzávalók:
-4 egész csirkecomb
-só,bors
- 1 nagy doboz görög joghurt
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 citrom héja
-1/2 citrom leve
-2 ek.olívaolaj
-3 ágacska friss kakukkfű(lehet 1 tk.szárított is)


A csirkecombokat sózom,borsozom.
A páchoz összekeverem a joghurtot a zúzott fokhagymával,citromhéjjal-lével és a kakukkfűvel és olívával.
Ebbe beleforgatom a husikat és hőálló tálba teszem őket.
A maradék szószt ráöntöm.
Ebbe hagyom pácolódni 1/2-1 órát.De ha nincs idő azonnal is el lehet kezdeni sütni.

180C-on kb 40-45 percet sütöm fólia alatt,majd 10-15 percet fólia nélkül.
A sütési idő,sütő és csirkefüggő.A házi csirke kissé később sül át ,mint bolti társai.
Ha  a fólialevétel után sok víz van a husi alat, leöntöm róla és úgy pirítok rá.


3 megjegyzés:

  1. Finom fűszerezésű, biztosan finom omlós a joghurtos páctól! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez a közeli kép, egyszerűen kínzás... Hol is laksz, megyek!

    VálaszTörlés
  3. Citromosan nem készítettem még, de be van tervezve. Olyan szép piros és fűszeres! Kívánatos:-)

    VálaszTörlés