2013. október 10., csütörtök

Narancsos-csokis madeleine

Tavaly karácsonyra kapott tőlem a "leg"barátnőm egy madeleine formát.Nagyon szeretett volna már régóta,de sehol nem kapott.
Jól elraktároztam és az internetet segítségével nagy nehezen,de találtam jót.Ezek fémformák tepsi alakban.
Az első adag sima ,a második mákos volt.Nagyon ízlett mindkettő.Aztán amikor Katucinál megláttam a narancsos -kakaósat elvesztem.Nekem is kellett egy forma :)
Az egyik multiban találtam,jó áron szilikonosat.
Olyan kis semmi sütinek néz ki,de az íze....mmmmmmmm mennyei!



Hozzávalók 27 db-hoz:
-3 tojás
-12,5 dkg cukor
-2 narancs reszelt héja
-13,5 dkg liszt
-2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
-1/2 csg sütőpor
-13 dkg olvasztott vaj


A tojásokat a cukorral fehéredésig habosítom.Hozzáadom a narancshéjat és a vajat.
Az átszitált lisztet,kakaóport,sütőport is hozzákeverem.
Vagy csillagcsöves habzsákból,vagy kanállal adagolom a szilikonforma 3/4-ig.
200C-os előmelegített sütőbe 10 perc alatt megsütöm.
Ha igazi sötét kakaót használtok,fantasztikus csokis ízre számíthattok!
                                               

2 megjegyzés:

  1. A narancs-csoki párosítás nagyon-nagyon finom tud lenni, madeleine-ként is biztos befutó! :) Szépek a fotók! :)

    VálaszTörlés