2012. október 27., szombat

Csokis pöfeteg

Sok helyen láttam ezt a kis helyes csokicsodát,de legelőször Barbinál.
Belül puha jó csokis,kívül ropogós kis édes.Az én ízlésemnek talán nagyon is.Ezért már továbbgondoltam kicsit,de arról majd legközelebb:)


Csokis pöfeteg

Hozzávalók:
-15 dkg jó minőségű étcsokoládé
-12 dkg liszt
-3 dkg kakaó
-1 tk. sütőpor
-15 dkg cukor
-8 dkg vaj
-1 tojás
-2 ek. tej
-csipet só

A forgatáshoz:
-5 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor

A csokoládét  megolvasztottam.
Amíg hűlt , a puha vajat a cukorral habosra kavartam,majd hozzáadtam a tojást.Ezek után hozzáöntöttem a langyos csokit ,jól elkevertem.
Végül hozzáadtam a lisztes-sütőporos-kakaós-sós keveréket és a tejet.
Egy viszonylag lágy masszát kaptam amit folpackba csomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem.(elég neki 2 óra is)
Másnap(vagy 2 óra múlva),kivettem a masszát és kis gombócokat gömbölyítettem belőle.
Ezeket először kristály majd porcukorba forgattam .



Sütőlapos tepsire sorakoztattam,és előmelegített 170C-os sütőbe sütöttem 12-15 percig.



Az idő lejártával a süti nyomásra még teljesen puha ,de ki kell venni különben kiszárad.
Így hűlés közben keményedik a külső burok,de belül finom puha marad.


5 megjegyzés:

  1. Jaj de jóóó! A legfinomabb keksz a világon, meg persze a mostani amit legutóbb felraktam!
    Tücsök Bogár érdeme, nélküle nem ismertem volna meg ezt a finomságot! Tökéletesek lettek, profi! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek lettek nálad is, nagyon étvágygerjesztőek! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták! Már én is sütöttem, de ismétlésre kerül.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek! Mi is imádjuk!! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon régóta szemezek vele, de látom eljött ennek az ideje is, hogy végre megsüssem!! Gyönyörű a tiéd!

    VálaszTörlés