2012. június 20., szerda

Calzone

Pizzát minden mennyiségben képesek vagyunk enni:)
Most egy töltött változat készült.

Calzone

Hozzávalók a pizza tésztához:
-90 dkg liszt
-5 ek.olívaolaj
-2 csapott ek.só
-1 csapott ek.cukor
-3 dkg élesztő
-kb 5 dl víz
-apróra vágott oregánó


A töltelék most:
-1 paradicsomkonzerv
-30dkg sonka
-20 dkg mozzarella sajt
-15 dkg trappista sajt
-só(pici),bors
-friss zöld és lila bazsalikom
-friss oregánó

A tészta hozzávalóit gépbe tettem,dagasztattam:),majd tálba tettem kelni.
Amíg kelt elkészítettem a tölteléket.A sonkát megpirítottam majd a többivel elkevertem.
Ha duplájára kelt a tészta,kis golyókat formáztam,kerekre nyújtottam,a közepébe tettem a tölteléket,összehajtottam és zárásképpen összecsipkedtem.
Sütőlapos tepsire tettem,200C-ra előmelegített sütőbe toltam és 10-15 percig sütöttem.
Fokhagymás tejfölbe mártogattuk,és salátával ettük.
A töltelék bármi lehet amit szeretünk,darált húsos,zöldséges,kolbászos ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése