2012. június 3., vasárnap

Epres -joghurtos piskótatekercs

Jövő héten vizsgázom:)Így ez a hétvége tanulással telik mint látjátok:)
Szerencsére a kisfiam barátjának anyukája áthívta őket vasárnap játszani és hogy ne menjenek üres kézzel ezt a gyors roládot vitték.



Hozzávalók:
-6 tojásos piskóta(6 tojás,6 kanál cukor,6 kanál liszt)

A piskótát egy 30x40-es tepsibe sütöttem,majd mikor megsült,egy konyharuhára borítottam,feltekertem és hagytam kihűlni.

Közben elkészítettem a krémet.
A krém hozzávalói:
-4 dl tejszín
-6 lap zselatin
-2-3 ek.cukor
-1 kis natúr joghurt

A zselatint 5 percre vízbe raktam,majd kifacsartam és 3-4 kanál vízzel mikróba felolvasztottam.Hagytam hűlni.
A tejszínt felvertem a cukorral.
A zselatint összekevertem a joghurttal,majd a tejszínhez adtam.

A kihűlt piskótát kitekertem,megkentem a krémmel,megszórtam apróra vágott eperrel és lazán feltekertem.
A tetejét is lekentem a krémmel,félbevágott eperrel díszítettem,majd olvasztott csokit zacskóba téve,sarkát kivágva megcsurgattam.
A kisfiam hiányolta a mascarponét belőle:),de így is ízlett Neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése