2012. június 14., csütörtök

Csokis kifli

Kedvenceim a kelt tészták:)
Ezt most Limarától loptam!Valóban turbo kifli,reggelire a fiúk ezt kapták.


Csokis kifli

Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-1 csipet só
-1 tojás
-7 dkg cukor
-7 dkg olvasztott vaj
-3 dl langyos tej
-3,5 dkg élesztő


A töltelék nálam:
-10dkg étcsokoládé
-2 ek.kakaó
-3 ek.cukor
-1 mk.fahéj
-1 mk. kardamom
-kb 0,5 dl sűrített tej

A lekenéshez :
-1 tojás

A tészta langyos hozzávalóit géppel bedagasztottam.
Amikor kész volt úgy ahogy van a sütőbe tettem (nem volt bekapcsolva,de ott egyenletesebb és melegebb a hő)15 percre.
 Addig elkészítettem a tölteléket.Mindent a kávédarálómmal őröltem össze,majd a végén a sűrített tejjel tettem kenhető állagúvá.
15perc után a tésztát 4 felé vágtam és kör alakúra nyújtottam
Majd 1 lap,csokikrém elkenve,1 lap.
Ezután az elsőt 8 szeletre vágtam a pizzavágóval.
Feltekertem ,sütőlapos tepsibe tettem tojással lekentem és a hideg sütőbe toltam amit 200 fokra kapcsoltam.
A másik 2 lappal ugyanígy tettem ,csak azt 16 szeletre vágtam ,így olyan fornetti méretű csokis kiflik lettek.
Az első adagnak 20-25 perc kellett ,a másodiknak elég volt 15 perc.

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűségesek, és mennyire finomak lehetnek...!! (már Limaránál is megcsodáltam:))

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni a kardamom mi miatt kell,vagy mi célt szolgál a töltelékben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Csak egy + íz.Simán kihagyhatod :)

      Törlés
    2. Szia!
      Köszi szépen,abban tudnál nekem segíteni,mi miatt nem tudom szépen rákenni a tölteléket a tésztára,nem akar a tésztára ráragadni,de amivel el akarom kenni arra meg ragad?A másik valamiért kifolyik a töltelék a tésztából sütés közben,erre tudsz valami megoldást?A recept alapján csináltam kivéve a kardamom, fahéjt hagytam ki.

      Törlés
    3. Szia!
      Viszonylag nehezen kenhető...én kiskanál hátával vagy lapos"kenő" késsel szoktam kenni.Minimális mennyiség kifolyik a tészta tekercselése miatt,de az nem sok...

      Törlés