Áfonyás csavart |
-60 dkg liszt
-10 dkg cukor
-3 tojássárgája
-1 vanília rúd kikapart belseje vagy vaníliás cukor
-2,5 dkg élesztő
-3 dl tej
-5 dkg vaj olvasztva
Töltelék:
-1 púpos ek. barna cukor
-35 dkg áfonya(fagyasztott)
-1 csg vanília puding
-0,5 dl víz
Lekenéshez:
-1 tojás
A hozzávalókból viszonylag lágy tésztát dagasztottam.
Amíg kelt,elkészítettem a tölteléket.
A cukrot megkaramelizáltam ,hozzáadtam az áfonyát fagyosan.Amíg rotyogott addig kikevertem a pudingot a vízzel,majd amikor voltak még egész szemek benne,de már leve is volt bőven(3-5 perc) akkor besűrítettem a pudinggal.
Félretettem hűlni.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtottam.
Megkentem a langyos töltelékkel.
A tészta egyik oldalát félig behajtottam.
A másik oldalát pedig teljesen ráhajtottam.
Ezután pizzavágóval 2-3 cm-es csíkokra vágtam keresztben.
A csíkokat kétszer megcsavartam és sütőlapos tepsire tettem.
Fél órát még hagytam kelni,felvert tojással lekentem és előmelegített 180C-os sütőbe 15 percig sütöttem.
Pihe-puha ,nagyon áfonyás finomság .Persze a töltelék más is lehet.
Nagyon tetszetősek, lehet én is kipróbálom.
VálaszTörlés(Pont tegnap készítettem ilyen tekertet, de én összezárt szélekkel:)
Az áfonya Isteni lehet benne.
Nagyon finom, lehet! Nagyon szeretem az áfonyásat is na meg a keltet is :)
VálaszTörlésMilyen kis csinosak lettek! :)
VálaszTörlésKöszi, hogy megemlítettél. :)
Minimum:))
TörlésNagyon jól néznek ki! Fincsi is lehet az áfonyával:-)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, imádom az áfonyát:)
VálaszTörlésKöszönöm az áfonyabarátoknak:))
VálaszTörlésCsodaszépek, tényleg jó ez a formázás! :) A savanykás áfonyával nagyon fincsi lehet a kelt tészta! :)
VálaszTörlésAz áfonya - a mák után - viszi a pálmát!..és ez a rúd, hát tényleg kár volt benéznem, mert mindjárt éhen halok!! Gratulálok! Jövő hétvégén megyek a Szamoshoz bonbon kurzusra, majd emlegetlek, kedves "párom"!!
VálaszTörlés