Mivel a blogba még nem írtam a receptet és Illéskrisz játékot hirdetett+ farsang a nyakunkon,így egyszerűen muszáj volt sütni,fotózni,enni:)
Csöröge |
Hozzávalók:
-30dkg liszt
-1 ek porcukor
-4 tojássárgája
-1 csipet só
-3 ek rum
-2 ek tejföl
-5 dkg vaj
A hozzávalókból egy nem túl kemény tésztát készítek.
30 percre félreteszem pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom és - derelyeszaggató híján pizzavágóval - rombusz alakúra vágom.
Majd a rombuszok közebébe is vágok egy csíkot.Ezen fogom átbújtatni a rombusz egyik végét.
Amikor mindegyikkel kész vagyok ,felforrósítom az olajat és beleteszem a fánkokat.1-1 perc kell mindkét oldalnak. Itt nem kell fedő,mint a szalagos fánknál.Bő olajban süssük.
Tálaláskor porcukorral szórom meg és ki-ki a kedvenc lekvárjával fogyasztja.
Mi most sűrű meggy,barack és áfonya lekvárral ettük.
Hm...nagyon guszták! Máris posztolom őket is! :o)
VálaszTörlésGyönyörűek! Milyen kár, hogy nálunk senki nem szereti a ropogós fánkot, csak az olyat amiben van valami krém is, de most még azt sem lehet sütni, mert nem fogyna el!! Micsoda egy társaság!!
VálaszTörlésGyönyörűek!
VálaszTörlés