Úgy érzem ez tökéletes lett.
Lehet ,hogy túlzásba estem a hozzávalókat tekintve,de mennyei lett elhihetitek:)
Az olaszok kenyérrudacskája, melynek ízesítése végtelen számú variációban lehetséges(bazsalikom,rozmaring,oregano,fokhagyma,hagyma,zsálya,aszalt paradicsom,különféle magvak,ropogósra sütött bacon, olajbogyó,stb.
Lehet ,hogy túlzásba estem a hozzávalókat tekintve,de mennyei lett elhihetitek:)
Az olaszok kenyérrudacskája, melynek ízesítése végtelen számú variációban lehetséges(bazsalikom,rozmaring,oregano,fokhagyma,hagyma,zsálya,aszalt paradicsom,különféle magvak,ropogósra sütött bacon, olajbogyó,stb.
Grissini |
Hozzávalók:
-30 dkg sima liszt-5 dkg kukoricaliszt
-1,5 dkg élesztő
-2 dl víz
-4 ek olaj(nálam a paradicsom olaja)
-1 lapos ek.friss aprított rozmaring
-1 tk só
-4 szelet feketeerdei sonka apróra vágva
-4 -5 szelet aszalt pradicsom aprítva
Hempergetéshez:
-durva szemű só
- szezám és lenmag
A hozzávalókból a dagasztógép segítségével tésztát gyúrtam.Félretettem kelni.
30-40 perc után jó 1 cm-e vastagságúra nyújtottam,majd pizzavágó segítségével felcsíkoztam kb.0,5 cm-es csíkokra.
A csíkokat megsodortam ,hogy kerekek legyenek,majd ezen a sós papíron is meggurítottam és áttettem egy sütőlapos tepsire a rudakat.
A másik felét lenmag és só keverékébe forgattam.Lehet reszelt sajtba ,mákba is forgatni,ki mit szeret.
A rudakat 200C-ra előmelegített sütőbe sütöttem 10 percig.Kiszárítani nem szabad.
Előételként mártogatósokhoz, vékony sonkát rátekerve,salátákhoz, krémlevesekhez,borkorcsolyaként vagy csak úgy magába is mennyei ropogtatnivaló.
Szeretem az ilyen sós nasikat. Két nagyon különböző grissini receptem is van, és mindkettőt pontosan 1 éve készülök megsütni. :D Na, talán majd mostanában... :-))
VálaszTörlésOlyan kívánatosan ropogtatni valók a tieid is. :P
Köszi! Mindenképp süss,mert nagyon finom és semmihez se hasonlítható!
TörlésNagyon guszták, szívesen elropogtatnék egy párat. :)
VálaszTörlésIgen, vagy csak úgy magába... tökéletesek, jöhetnek! :)
VálaszTörlés