Gaby az egyik,Ő írja a Rubin konyhája blogot és a Face-n az övé az Édességrajongók klubja csoport.
Nem tudom hogy csinálja ,de állandó pörgésben van.A Blogkóstoló 7. fordulójában Ő lett a párom.
A blogja így természetesen a fent említett okok miatt nem ismeretlen számomra .A választás csakis édes lehetett:)
Többet kigyűjtöttem és elkezdtem szelektálni a srácokkal.Ez nyerte az első helyet.
Picit változtattam rajta .
Brownie |
Hozzávalók a csokis tésztához:
-20 dkg étcsokoládé
-12 dkg vaj
-20 dkg cukor
-3 tojás
-10 dkg liszt
-1,5 ek kakaó
-1 ek. kávé
-10 dkg étcsokoládé lencse(vagy aprítva)
-2-3 marék áfonya(nálam fagyasztott)
A kémsajthoz:
-10 dkg cukor
-1 dl tejföl
-2 tojássárgája
-1 citrom héja
-1 kk. vaníliakivonat
A csokit a vajjal felolvasztottam.Félretettem hűlni.
Amikor langyos lett ,robotgéppel belekevertem a cukrot és a tojásokat egyesével.Ezután hozzáadtam a lisztet,kakaót,kávét és a csokoládét.
Egy 20*30 cm-es sütőpapíros tepsibe öntöttem.
A krémsajtos részt összekevertem.
A csokis tésztára rászórtam 2-3 marék áfonyát,majd a krémsajtot rákanalaztam a tetejére.
Elvileg fakanál nyéllel örvényeket kellett volna csinálnom,de ez elmaradt:)
170C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütöttem.
Brutálisan csokis finomság lett,1 kocka bőven elég is volt Nekem.A srácok jobban bírták ,Ők nem álltak meg egy szeletnél.
Köszi Gaby a receptet.
Szuper lett a brownie!! :) Nagyon örülök, hogy találtál nálam kedvedre valót, és annak is, hogy ízlett a végeredmény! :)))
VálaszTörlésEz nekem is ízlene!:):)
VálaszTörlésBrutálguszta! És most szerény voltam... :o)
VálaszTörlésHát ez valami isteni lehet, főleg, mivel áfonyával ellensúlyoztad a csoki édességét, imádom!! (most hétvégén mindenki brownit sütött?? én céklásat és életemben először és sikere volt). Gyönyörű!!
VálaszTörlés