Belül puha jó csokis,kívül ropogós kis édes.Az én ízlésemnek talán nagyon is.Ezért már továbbgondoltam kicsit,de arról majd legközelebb:)
Csokis pöfeteg |
Hozzávalók:
-15 dkg jó minőségű étcsokoládé
-12 dkg liszt
-3 dkg kakaó
-1 tk. sütőpor
-15 dkg cukor
-8 dkg vaj
-1 tojás
-2 ek. tej
-csipet só
A forgatáshoz:
-5 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
A csokoládét megolvasztottam.
Amíg hűlt , a puha vajat a cukorral habosra kavartam,majd hozzáadtam a tojást.Ezek után hozzáöntöttem a langyos csokit ,jól elkevertem.
Végül hozzáadtam a lisztes-sütőporos-kakaós-sós keveréket és a tejet.
Egy viszonylag lágy masszát kaptam amit folpackba csomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem.(elég neki 2 óra is)
Másnap(vagy 2 óra múlva),kivettem a masszát és kis gombócokat gömbölyítettem belőle.
Ezeket először kristály majd porcukorba forgattam .
Sütőlapos tepsire sorakoztattam,és előmelegített 170C-os sütőbe sütöttem 12-15 percig.
Az idő lejártával a süti nyomásra még teljesen puha ,de ki kell venni különben kiszárad.
Így hűlés közben keményedik a külső burok,de belül finom puha marad.
Jaj de jóóó! A legfinomabb keksz a világon, meg persze a mostani amit legutóbb felraktam!
VálaszTörlésTücsök Bogár érdeme, nélküle nem ismertem volna meg ezt a finomságot! Tökéletesek lettek, profi! :)
Gyönyörűek lettek nálad is, nagyon étvágygerjesztőek! :)
VálaszTörlésNagyon guszták! Már én is sütöttem, de ismétlésre kerül.
VálaszTörlésNagyon szépek! Mi is imádjuk!! :)
VálaszTörlésNagyon régóta szemezek vele, de látom eljött ennek az ideje is, hogy végre megsüssem!! Gyönyörű a tiéd!
VálaszTörlés