A blogját jól ismerem és kedvelem az általa készített dolgokat,mert az én ízlésvilágom is hasonló.
A választás nagyon nehéz volt,talán csak az könnyítette meg,hogy ezt a formázást akartam a legjobban kipróbálni.Így a kelt rózsára esett a választásom.
Hozzávalók:
-60 dkg liszt
-2 tojássárgája
-3 dl tej
-3 dkg élesztő
-2 ek.cukor
-10 dkg olvasztott vaj
A tetejére :
-1 tojássárgája
- 1-2 ek.tej
A fahéjas változathoz:( csak mert nem bírtam ki ,hogy ne komponáljam tovább:)
- olvasztott vaj
-fahéj
-cukor
A tészta hozzávalóit a gépbe tettem és bedagasztottam.A vajat a legvégén adtam hozzá.Kelesztőtálba tettem és hagytam duplájára kelni.
Amikor kész volt,kinyújtottam vékonyra és nagy fánkszaggatóval köröket szaggattam ki.
Ezeket a köröket egymásra tettem,hogy valamelyest fedjék egymást,majd feltekertem.Ezután középen kettévágtam,majd a rózsa szirmait kissé csinosítottam és tepsire ültettem.
Sima rózsák |
A fahéjasnál ugyanígy jártam el,csak a korongokat megkentem a vajjal,megszórtam cukros fahéjjal és így tekertem fel.
Fahéjas rózsa alapok |
Fahéjas és sima rózsák |
Hagytam őket kelni kb . 20 percet.Közben előmelegítettem a sütőt .A rózsákat lekentem a tojásos tejjel és 180 C-os sütőbe 20 percig sültek.
Kávéval,a srácoknak habos kakaóval,esetleg kis lekvárral mennyei reggeli!
Köszönet érte Gabinak:))
Olyan szép, olyan szépek:)
VálaszTörlésSzép estét!
Gyönyörűek lettek!
VálaszTörlésDe szépek lettek!!! Örülök, hogy sikerült választanod - szerintem jól döntöttél... ;-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, olyan kedvesen írtál a blogomról. :)
Szép napot Neked! Puszi
Már Gabriellánál is megcsodáltam, a te rózsáid is nagyon szépek lettek! Ügyes vagy! :)
VálaszTörlésA fahéjasért odáig lennék! Mi is a címed? Mindjárt csöngetek! :o)
VálaszTörlésNagyon lemaradtam ezekről a gyönyörű rózsákról, elnézést, csak most értem ide! :) Az egyik fordulóban nekem is Gabi volt a párom, úgyhogy tudom, hogy mennyire nem egyszerű választani! Neked viszont tökéletesen sikerült, mint ahogyan a kivitelezés is! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Hankka! :)
Törlés