A kertben még volt néhány vékonyka rebarbara amit mindenképp el akartam használni,de ez csak a "fűszerezésre" volt elég.Így választottam egy másik őszi gyümölcsöt ,a szőlőt.
Túrós -gyümölcsös morzsa süti |
Hozzávalók:
Tészta:
-35 dkg liszt
-15 dkg vaj
-7 dkg cukor-1 tojás
-1 ek.tejföl(ha kell)
-1 csipet só
-1/2 csg. sütőpor
Töltelék:
-50 dkg túró
-1 citrom reszelt héja
-ízlés szerint cukor
-1-2 ek tejföl
-szőlő és rebarbara vegyesen
egy rétegben a túrós réteg tetején(nem mértem)
Morzsa:
-15 dkg liszt
-10 dkg zabpehely
-5 dkg darált mogyoró
-10 dkg vaj
-2 tojássárgája
-1ek cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom,kinyújtom és a tepsibe teszem.
A túrós töltelék hozzávalóit is összekeverem és rákenem a tésztára.
Rászórom a szőlő és a rebarbara keverékét.
A tetejére kerül a morzsa,mint a neve is mutatja,ezeket a hozzávalókat morzsásra kell összedolgozni,majd rászórni a gyümölcsre.
170C-ra előmelegített sütőbe 30 percig sütöm.
Kisebbik fiam bringás kirándulására vittük,pillanatok alatt elfogyott:)
Nagyon jól néz ki, szinte kínálja magát a fotón, annyira beleharapnék. :P
VálaszTörlésCsupa finomság van benne,guszta nagyon!
VálaszTörlésAzt mondod erre használjam el az én pár szál rebarbarám is? Minden adott hozzá. Én már tutin hallom is hogy ezért kiabálnak :)
VálaszTörlésGabi,Böbe köszi:)Vikvi! Határozottan igen!!!:)Annyira finom volt benne!:)
VálaszTörlésSzia :)
VálaszTörlésMost hoztam létre egy szőlős kihívást. Jelentkezz, ha gondolod, ezzel a recepttel. Szeretettel várlak :)
http://legyunkeszsegesek.blogspot.com/2015/09/szolos-receptek.html