Hamburgert régóta készítek itthon.Általában Limara hamburgerzsemléjét szoktam elkészíteni,de most kipróbáltam egy másikat is Alexától a nem vagyok mesterszakács blog írójától.Mindkettő finom,de mindig a
legújabb a legfinomabb:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBYUX0VReLrt2Y66_keGLwjxR6I3xmMBp7Z-JS0GMUpt0B4ituOwTYIGh5PX40Pj-cEX3LpDzsZUr6aW_svi-K6JvdjkOOv279A4aRSQ1Nw0obModt4zKtN0N2ByV4rEQ6AyNmetNmjp71/s640/DSCF4325.jpg)
Hozzávalók a zsömléhez:
-60 dkg kenyérliszt
-2 tojássárgája
-2 dl tej
-1 tk. só
-1,5 ek porcukor(Alexánál 3+1)ha valaki nem szereti az édeskés ízt elhagyhatja)
-2 dkg élesztő
-10 dkg vaj
-2 dl tejföl
Hozzávalók a husihoz:
-1 kg darált marhahús (vagy bármilyen husi)
-1 apróra vágott hagyma
-só, bors
-petrezselyemzöld
-1 dl tejszín
-5-10dkg reszelt füstölt sajt
Tálaláshoz:
-saláta
-paradicsom
-lila hagyma
-uborka
-kechup
-majonéz
-fűszeres sült krumpli
A dagasztógépbe tettem mindent a vaj kivételével és bedagasztottam.Legvégül hozzáöntöttem az olvasztott,de nem meleg vajat és azt is eldolgoztam.
Aztán 9 darabba szedtem és gömbölyítettem.
Sütőlapos tepsire raktam és letakarva újra duplájára kelesztettem. Amikor kész, tojással lekentem, szezám és lenmaggal megszórtam.
Előmelegített 180 C-os sütőbe 15-18 percig sütöttem.
A húspogácsa hozzávalóit összekevertem, hűtőbe tettem és akkor kezdtem el sütni amikor a zsömléket beraktam sütőbe.
A tenyeremben laposra nyomkodott husit, kevés vaj és olívaolaj keverékén sütöttem pirosra, mindkét oldalát kb. 3-4 percig oldalanként.
A sült krumplihoz, a krumplit összevágtam, fűszereztem sóval, borssal, rozmaringgal, kevés olajjal meglocsoltam és 200 C-os 15-20 perc alatt ropogósra sütöttem.
Tálaláskor mindenki magának készíti el a hamburgerét a kedvenc hozzávalóival.
Csoda szépek lettek,biztosan finom is! Ki fogom ezt is próbálni,eddig csak az angol változatot készitettem,mondjuk az is izlik nagyon:))
VálaszTörlés