Ez is egy egyszerű,csodafinom,krémes kedvenc.
Hozzávalók:
-2 db közepes zeller
-kevés vaj vagy olaj
-1,5 liter alaplé(vagy leveskockából készített)
-1 kis fej hagyma
-1,5 dl tejszín (nekem ennyi volt megbontva de 2 dl is mehet)
-só,bors
-zellerzöld
A tetejére:
-fokhagymás pirított kenyérkocka vagy/és
- bacon
-sajt
Kevés vajon megfonnyasztom a hagymát,rádobom a felkockázott zellert és együtt pirítom még kicsit.
Felöntöm az alaplével,fűszerezem.
Amikor a zeller puhára főtt,botmixerrel leturmixolom,visszateszem a tűzre,felöntöm a tejszínnel,ha kell még hígítom,fűszerezem.Megvárom amíg gyöngyözni kezd és elzárom a lángot,forralni nem szabad.Ekkor teszem bele a zeller zöld levelét.A leves pont elég forró hogy az ízek kioldódjanak és benne is maradjanak üdén ,frissen.
A bacont megpirítom,a kenyérkockát szintén.Mindenki kedvére válogathat .Nálunk mindenki kér mindent és pluszba még egy kis reszelt sajt is jöhet a forró levesbe.
-1,5 liter alaplé(vagy leveskockából készített)
-1 kis fej hagyma
-1,5 dl tejszín (nekem ennyi volt megbontva de 2 dl is mehet)
-só,bors
-zellerzöld
A tetejére:
-fokhagymás pirított kenyérkocka vagy/és
- bacon
-sajt
Kevés vajon megfonnyasztom a hagymát,rádobom a felkockázott zellert és együtt pirítom még kicsit.
Felöntöm az alaplével,fűszerezem.
Amikor a zeller puhára főtt,botmixerrel leturmixolom,visszateszem a tűzre,felöntöm a tejszínnel,ha kell még hígítom,fűszerezem.Megvárom amíg gyöngyözni kezd és elzárom a lángot,forralni nem szabad.Ekkor teszem bele a zeller zöld levelét.A leves pont elég forró hogy az ízek kioldódjanak és benne is maradjanak üdén ,frissen.
A bacont megpirítom,a kenyérkockát szintén.Mindenki kedvére válogathat .Nálunk mindenki kér mindent és pluszba még egy kis reszelt sajt is jöhet a forró levesbe.
Ezt nagyon szeretem én is, legutóbb levesgyönggyel ettük. Jól néz ki! Most jöhetne, olyan brrr idő van kint!
VálaszTörlésHmmm... imádom! Tetszik a tényérkád, szép a tálalás. :)
VálaszTörlés