2012. október 16., kedd

Zellerkrémleves

Ahogy jönnek a hűvösebb idők,úgy jönnek elő a tavasszal elbúcsúztatott levesek.
Ez is egy egyszerű,csodafinom,krémes kedvenc.




Hozzávalók:
-2 db közepes zeller
-kevés vaj vagy olaj
-1,5 liter alaplé(vagy leveskockából készített)
-1 kis fej hagyma
-1,5 dl tejszín (nekem ennyi volt megbontva de 2 dl is mehet)
-só,bors
-zellerzöld



 A tetejére:
-fokhagymás pirított kenyérkocka vagy/és
- bacon
-sajt

Kevés vajon megfonnyasztom a hagymát,rádobom a felkockázott zellert és együtt pirítom még kicsit.
Felöntöm az  alaplével,fűszerezem.
Amikor a zeller puhára főtt,botmixerrel leturmixolom,visszateszem a tűzre,felöntöm a tejszínnel,ha kell még hígítom,fűszerezem.Megvárom amíg gyöngyözni kezd és elzárom a lángot,forralni nem szabad.Ekkor teszem bele a zeller zöld levelét.A leves pont elég forró hogy az ízek kioldódjanak és benne is maradjanak üdén ,frissen.

A bacont megpirítom,a kenyérkockát szintén.Mindenki kedvére válogathat .Nálunk mindenki kér mindent és pluszba még egy kis reszelt sajt is jöhet a forró levesbe.

2 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon szeretem én is, legutóbb levesgyönggyel ettük. Jól néz ki! Most jöhetne, olyan brrr idő van kint!

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... imádom! Tetszik a tényérkád, szép a tálalás. :)

    VálaszTörlés